Plasa de umbrire este folosită, de cele mai multe ori, pentru garduri, solarii, livezi și vii, cu scopul de a oferii protecție față de:
· razele soarelui;
· vânturi puternice;
· grindină;
· păsări dăunătoare;
· praf.
Cum se montează plasa de umbrire?
Pentru a prinde o plasă de umbrire trebuie să o legăm sau să o fixăm de un suport fix. Pentru fixare, cel mai des se folosesc clemele și clipsurile de prindere care să nu deterioreze materialul plasei.
Metoda pentru prindere diferă în funcție de tipul plasei.
Garduri: Fixare prin legare sau țesere
Ai nevoie de fașete din plastic, sârmă moale sau orice sistem de prindere care să nu taie plasa. Cu aceste materiale, se leagă ochiurile plasei la ochiurile din gard.
Dacă avem sârmă zincată, se poate țese prin ochiurile plasei și ale gardului, legându-le astfel împreună.
Pentru ca plasa să nu fie deteriorată de vânt, se vor fixa capetele și se vor lega din aproape în aproape, pe lat și pe înalt. Este recomandat a nu se lăsa distanța dintre punctele de fixare să depășească 10-20 centimetri.
Montarea plasei de umbrire la solarii: se va lega plasa cât mai des
Pentru a umbri partea superioară a solariilor, singurele elemente de care poți fixa plasa sunt componentele structurale. Pentru a compensa distanțele dintre aceste elemente, se va ancora cât mai des plasa de tijele care compun structura de acoperire.
Livezi și vii: se vorridica pilonii
În acest caz este nevoie de elemente de susținere cum ar fi șpalieri din metal, lemn sau beton. Aceștia trebuie să fie neapărat mai înalți decât coronamentul arborilor sau limita superioară a viei.
Pentru a evita efectele cauzate de grindină, trebuie sa creati o cale de evacuare pentru aceasta. Gheața strânsă în plasă o poate deteriora sau o poate distruge in totalitate datorita greutatii. Pentru asta, trebuie făcut un spațiu de cădere în V între piloni.